top of page

Logo

 

CrossFit 1412 is een "box" met een persoonlijke touch. Op 14 december (1412) is eigenaar Bjorn Westland jarig. Daarnaast is Bjorn een Zweedse naam en de letterlijke vertaling is "Beer", vandaar dat wij hebben gekozen voor de beer in ons logo.

De beer staat tevens voor kracht!

Over de trainers

 

Bjorn Westland

 

In 2012 kwam ik voor het eerst in contact met CrossFit en ben sindsdien verkocht. Aangezien ik al jaren werkzaam ben in de sportbranche in verschillende functies, van Fitness Manager tot Regio/ Operations Manager voor grote landelijke fitnessketens, kwam ik tot de conclusie dat de resultaten welke werden beloofd aan leden bij lange na niet door het grootste gedeelte werden behaald. Na het doen van enig onderzoek, ontdekte ik de website van CrossFit Inc. en uiteraard na het doen van 1 workout was ik verkocht. Dit is het programma dat resultaten belooft maar ook resultaten werkelijkheid laat worden. In 2013 heb ik de CrossFit level 1 opleiding gedaan en daarna was het hek van de dam.

 

Na 2,5 jaar "Head Coach" te zijn geweest bij een CrossFit box in Utrecht werd het tijd om voor mijzelf te beginnen. Het is een droom die uitkomt en ik streef ernaar om dit te delen met anderen. Niet meer doelloos op een stationaire fiets of crosstrainer zitten/ staan, maar door intensieve, gedoseerde training wel je resultaten halen.

 

We zien je graag in onze CrossFit box!

 

Bjorn Westland

 

 

 

- CrossFit Level 1 

- CrossFit Level 2 

- CrossFit Strongman

- CrossFit Powerlifting

- CrossFit Football

- CrossFit Adaptive Athlete

- PowerMama Core Academy Level 1

- NASM certified Personal Trainer (National Academy of Sport Medicine)

- Loop- en conditietrainer niveau A en B

- CIOS Arnhem (opleiding Defensie / Overheid)

- Fitnesstrainer A & B

- Medical Fitness Instructor

CF1412juli2021-3.jpg
CF1412juli2021-9.jpg

Joost van der Wal

 

Na eerst een aantal jaren zelf getraind te hebben in een normale sportschool, bootcamptrainingen en obstacle runs kwam ik in aanraking met CrossFit. Dit was toch een hele andere ervaring, intensief, uitdagend en resultaat gericht.

CrossFit is echt voor iedereen, oud, jong, fit of juist niet. Geblesseerd of gewoon niet mogelijk, we passen het gewoon zo aan dat je toch lekker kunt trainen. En dat is echt een unieke manier van sporten en dát bevalt mij nou juist zo aan CrossFit.

 

Ik ben in oktober 2015 bij CrossFit 1412 komen trainen, in eerste instantie gewoon een proefles. Maar ik ben niet meer weggegaan, het is elke keer weer genieten als ik de box binnenloop.

In de jaren voor CrossFit had ik al mijn Fitness trainer en Personal trainer certificaten gehaald. En het kon natuurlijk ook niet lang duren voordat ik mijn CrossFit Level 1 opleiding ging doen. Deze heb ik in de zomer van 2016 afgerond en sindsdien geef ik dan ook trainingen bij Crossfit 1412. En met heel veel plezier!!!

 

Ik zie je dan ook graag snel bij CrossFit 1412!

 

Joost van der Wal

 

- Fitness Trainer A en B

- CrossFit Level 1

- CrossFit Level 2

- CrossFit Kids

- CrossFit Adaptive Athlete

 

 

 

 

CF1412juli2021-1.jpg
CrossFit 1412 coach Michael

Maaike Tijhof

 

In de zomer van 2017 ben ik voor het eerst in aanmerking gekomen met CrossFit. In die tijd deed nog fanatiek aan wedstrijdzwemmen en daarnaast was de krachttraining als extra training. Toen ik werd gevraagd om een WOD mee te doen was ik al snel verkocht. In 2018 heb ik het wedstrijdzwemmen dan ook afgebouwd en tegelijkertijd deed ik steeds vaker mee met de WOD’s. 

Sinds maart 2019 woon ik in Nieuwegein en ben ik in opleiding tot operatieassistent. Ik woonde 1 dag in Nieuwegein en ik had al een proefles bij CrossFit 1412, en daarna gelijk ingeschreven.

 

Ik vind het leuk om binnen de crossfit mijn kennis van het menselijk lichaam te delen en ik hoop jullie snel te zien in de box!!

 

Maaike Tijhof

 

- CIOS Arnhem (bewegingsagoog)

- Mobility Trainer Level 1

- Mobility Trainer Level 2

- Mobility Trainer Level 3

- Shoulder Rehab
- NGS sportmassage
 

Michael Vis

Al 15 jaar ben ik regelmatig in de sportschool te vinden. Sinds mijn eerste proefles CrossFit was ik verkocht. Bij CrossFit komt voor mij alles samen: de sportieve uitdaging, het leren van nieuwe skills gecombineerd met de sociale stimulerende vibe in de box. Na zelf mijn grenzen verlegd te hebben en meegedaan te hebben aan enkele toernooien en qualifiers wilde ik mijn kennis verdiepen en heb ik Level 1 gehaald. Ik heb het altijd leuk gevonden om mensen te helpen en nu krijg ik bij CrossFit 1412 de kans om dit te doen met iets waar ik gek op ben. Ik kijk ernaar uit om mensen te helpen met hun eerste dubbels, hun PR te verhogen en ze te laten zien dat er altijd meer mogelijk is als je er lol in hebt.

 

CrossFit 1412 is een hele leuke box en ik kijk ernaar uit om jullie les te geven

 

Michael Vis 

brandweerman

- CrossFit level 1

CF1412juli2021-6.jpg
CF1412juli2021-2.jpg

Robert Swanink

 

CrossFit kan je leven veranderen!

In 2015 startte mijn CrossFit avontuur. 1412 was enkele dagen geopend en ik werd meegevraagd door een vriend die iets ‘nieuws’ wilde proberen. Ik dacht, dat loopt wel los. Ik had namelijk al vele sportscholen en dojo’s van binnen en buiten gezien. Maar zoals bij zovelen ben ik nooit meer weggegaan. 

CrossFit zorgt in mijn ogen voor samenhorigheid, een gezonde levensstijl en natuurlijk sportieve uitdagingen. 

 

In 2019 heb ik mijn Level 1 behaald en sinds die tijd geef ik af en toe les in de box. Ik motiveer mensen graag, help waar nodig en zorg voor een prettige sfeer tijdens de lessen.

 

Hopelijk tot snel in onze gave box!

 

Robert

 

- CrossFit Level 1

 

 

Karin Koning

 

In 2016 zag ik op social media voorbijkomen dat iemand aan t sporten was bij een “box”. Dat zag er interessant uit, ook met al die Engelse termen! Al kreeg ik het daar ook wel weer benauwd van. 

In april een proefles genomen, denkend dat je super fit bent, wat valt dat dan even tegen zeg maar sindsdien VERSLAAFD aan Crossfit! En met al die Engelse benamingen is het ook helemaal goed gekomen. Ik ben niet meer weg gegaan bij CrossFit 1412.

 

Ik ben altijd al een sportief persoon geweest, begonnen op 8-jarige leeftijd met atletiek. Deed regelmatig aan wedstrijden mee, helaas moest ik vanwege een knie-operatie stoppen.

 

Nu vele jaren later na genoeg sportscholen en hardloop wedstrijden te hebben bezocht ben ik zo blij dat ik CrossFit gevonden heb, het maakt mij een vrolijk persoon en ik ben er zelfverzekerder door geworden. Dit heeft mij ook doen besluiten om CrossFit Level 1 te gaan volgen, want na 6 jaar zelf trainen wil ik dit als trainer overbrengen naar andere mensen en laten zien dat je meer uit jezelf kan halen dan dat je voor mogelijk hebt. Dat dit een sport is wat je niet alleen fit en sterk maakt maar waar je ook in een community komt waar iedereen er voor elkaar is en support. 

En dat maakt CrossFit extra leuk. 

 

Tot gauw bij CrossFit 1412!

 

Karin Koning

 

- CrossFit Level 1

 

 

CF1412juli2021-7.jpg
bottom of page