top of page

Wat is CrossFit?

 

 

CrossFit is een fitness programma waarbij diverse sporten gecombineerd worden in één trainingsvorm. Bij CrossFit wordt daardoor het lichaam als geheel getraind zonder bepaalde spiergroepen te isoleren. Tijdens een CrossFit training worden verschillende functionele bewegingen op een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. De oefeningen bestaan uit natuurlijke lichaamsbewegingen, zoals duwen, trekken, stoten, tillen en gooien. Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van onder andere oefeningen met het eigen lichaamsgewicht als push-ups, sit-ups en pull-ups maar ook wordt er gebruik gemaakt van barbells, kettlebells, zandzakken, medicine balls en plyoboxen. 


Bij CrossFit 1412 train je op een veilige manier, met de juiste materialen en altijd onder begeleiding van een gecertificeerde CrossFit trainer. Doordat de workouts constant aangepast worden op je eigen individuele niveau haal je het maximale uit de trainingen. CrossFit maakt het leven makkelijker.

 

Crossfit iets voor jou?

 

CrossFit is bedoeld voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht of fysieke gesteldheid, die zo snel mogelijk fit en gezond wil worden. Anders dan bij een sportschool train je bij CrossFit altijd onder begeleiding van een trainer en wordt je zo gestimuleerd je doelen te bereiken. Wij streven naar een perfecte techniek, zodat iedere atleet het optimale uit zijn/haar training haalt. Vanuit techniek naar het consistent uitvoeren van de techniek naar het verhogen van de intensiteit.

 

Dus werkelijk voor iedereen!

 

Nieuwsgierig geworden?

 

Boek een proefles bij Crossfit 1412, dé CrossFit Box in Nieuwegein.

bottom of page